Til kassen
Totalt: 0
Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-
Norsk nettbutikk | Fri frakt over 699 kr | Rask levering

Fri frakt ved kjøp over 699 kr

Hundefor

Proteinkilder i hundemat

Monoprotein eller singleprotein - hva er det?

Utvalget av hundefôr på markedet i dag er enormt og det er ikke alltid like enkelt å vite hva man bør velge.

Det kan virke som om stadig flere hunder får utfordringer med hud og pels i form av kløe eller at de er sensitive mot enkelte proteinkilder, som skaper utfordringer for eieren i forhold til hva hunden bør og ikke bør spise. 

Mange hundefôr har kylling som hovedproteinkilde, og det er ikke noe galt i det. Kylling er en proteinkilde med høyt opptak og er i de fleste tilfeller mild mot mage- og tarmsystemet. Men om du har en hund som kanskje ikke tåler kyllingprotein så godt, så finnes det andre alternativ. Det er også viktig å være klar over at mange produkter inneholder flere proteinkilder. Selv om det står at fôret heter for eksempel «lamb» eller «salmon», så er det stor mulighet for at kun en del av proteininnholdet i hundefôret faktisk er lam eller laks. Kylling blir ofte brukt som hovedingrediens, samtidig som fôret inneholder for eksempel lam eller laks i tillegg. Det kan derfor være lurt å lese litt ekstra nøye på hva fôret faktisk inneholder. 

Hvordan løser man utfordringer knyttet til proteinkilder?

Hydrolyserte proteiner

Enkelte produsenter har valgt å hydrolysere proteinkildene. Det betyr at proteinene er spaltet i mindre «enheter» slik at en følsom tarm ikke skal «gjenkjenne» en proteinkilde den normalt ville reagert på, og for mange hunder fungerer det godt.

Monoprotein / singleprotein

Fordi mange hunder er sensitive, så har en rekke produsenter valgt å lage produkter med kun én proteinkilde, såkalte monoprotein eller singleprotein produkter. Hos oss finner du en rekke produkter som er monoprotein – singelprotein produkter. Se listen under: